In de nacht haar stem
de zilveren maan ging onder
van een laag gerommel
naar de hoge toon van Lorelei
scherp als de punt van een pijl
Een trauma-helicopter wiekte dichterbij
ramen werden gesloten
deuren goed dichtgedaan
Daarna begon de regen
vloeide er bloed door de straten
De weg terug werd afgesloten
het had alleen nog maar zin
om op handen te gaan lopen
zo onherkenbaar als het spiegelbeeld
in het duister van de opkomende zon