zij vertelden van emotie
beschreven gedachten
vereeuwigd in inkt
opgeslagen en verweven
zij riepen om daden
‘denk terug, beschouw
en verdiep’, ‘gooi jezelf
in het beeldend diepe!’
ratio en emotie kwam samen
gebundeld in kracht
verscholen en geopenbaard
het woord en haar macht