het licht werd gedimd. sluipend op het dundoek,
donkerden kiezelstenen schaduwen,
terwijl het gekras van aankomende kraaien
de horizon bevlekten en de duisternis omhulden.
...
klam, nam ik de pen ter hand,
en de verstilling verontrustte - ja, maakte bang
ik verspreidde kaarsjes door de rommel gesmukte kamer
en ging weer zitten in stilte
met zorg, stuurde de pen de inkt,
die het wit omkeerde. een spiegel bevlekte
schaduwrijke vlammetjes, kronkelend en dansend,
de vorm van mijn arm.
intussen kroop de inkt in de vezels
van het onbeschreven papier
waar nog niets, geen letter stond.
de stilte bedekte mijn geluid,
en mijn nacht begon…
wankele gedachten leegden ideeën met
zuchtende klank: ‘ik weet niet! ik weet niet!’
en kleurloos verfden de uren van mijn rusteloos
onverstand, de seconden van het slijtend zand.
zwerfkeien vergruisden, druppels wachtten
tot gruis rollend in mijn oceaan.
…
zo zacht te vechten, keihard…
mijn stilte piepte
en ik schreeuwde
met geheel mijn hart…
bewerking van het fantastische gedicht
'Gedonkerde dagen' van de dichter
7ennis.
Bedankt voor het bewerken en het genot van het lezen, 7ennis!