Om de één of andere reden liep je 's nachts
naar het strand zoek naar
één vierkante meter herinneringen
Om het één of ander zocht je een reden
om het huis te verlaten en de lakens en gordijnen achter je
te laten klagen. Je vond tijd voor berouw
terwijl de zomer zich had voorgenomen
jou voor de herfst weer te laten glimlachen.
In het bos tuitten jouw oren
van het gehuil van de bomen,
omdat je er niet om gaf,
omdat je zelfs niet om het strobed gaf
dat je zelf had aangestampt
Mogelijk gaf je niet om zorgen
die rondvliegen in de ruimte
en de lucht vervuilen
Je snakt naar adem
als een ruiter die dreigt te vallen
en die op weg naar de morgen
zijn paard verliest
Zijn glanzende leren zadel
huilt aan de rivier
Laat de pijn een rustplek zoeken
Laat de plotselinge windvlaag voorbijgaan
Het is een uitgedoofde ster,
die zal vallen.