Reeds superlang geleden,
zag ik je voor het eerst,
't gedacht werd een gebede,
't gevoel door jou beheerst...
Maar jij was slechts een lichtpunt,
een verbetering van hoe ik leefde,
doch de rede heeft 't mij niet gegund,
alsook de 'perfectie' waar ik naar streefde...
Niettemin, ik zou nooit hebben geloofd,
't gevoel van jou te verkrijgen,
dus werden gevoelens een tijdlang verdoofd,
maar gevoel kan blijkbaar niet zwijgen...
Want een tijdperk later zag ik je weer,
ditmaal begon 't verlangen te stijgen,
m'n hartje klopte meer en meer,
de droom was jou te krijgen...
Elke keer jij in de buurt was,
droomde ik van hoe't kon zijn,
en ik hield zo van die dromen,
bewuste dromen vormen fijn...
En nu m'n allerliefste zoet,
man van m'n ziel en dromen,
'k wil je laten weten wat je met me doet,
bedankt om in m'n hart te komen...
Je laat me blozen en doet me zweven,
maakt da'k 't leven liever bezie,
doet me anderen spontaan meer geven,
O, m'n schat, zo graag da'k je zie!!!
H. Mariette