ze was van ver en nabij
't mooiste meisje van de buurt,
nogal wiedes want op haar zeventiende
werd ze smoor op die jongen
net om de hoek op amper twee straten vandaan,
hij sprak van 't zuivere leven
een heilig boek waarvan ze nooit had gehoord,
zo gaf ze mettertijd toe zich te bekeren
om zich van zijn eeuwige trouw te verzekeren,
haar moeder had nog nooit gehoord
van hallal koken
laat staan schapen ritueel kelen
om 't vlees aan d'armen te delen
maar zou het in een handomdraai wel leren,
toen ze echter onverwachts thuis kwam
en dochterlief zacht kreunend
naakt op de sofa in zijn armen vond
was ze eerst wat ontdaan
maar bedacht terstond,
jongeren willen soms wat experimenteren
en vroeg al lachend
toen ze dat koppel in extase zo vond
is je huiswerk ook gedaan ?
bij zijn ouders mocht ze nog niet komen
dat was te vroeg en voorbarig
maar verzweeg dat ze dagelijks
zijn kop zaten af te zeuren,
omdat 'n geschikter meisje
volgens d'aloude traditie
allang in het thuisland
was besproken en gearrangeerd,
toen hij steeds meer afwezig bleef,
altijd zat hij aan dat autootje te prutsen,
begon ze ineens nattigheid te voelen
geraakte 't geduld op,
stelde in vertwijfeling 'n ultimatum,
wat ben ik dan voor jou ?
'k heb je mijn liefde en lichaam gegeven
zelfs mijn ziel wou 'k riskeren
een verzetje ?
nee zei hij recht voor de raap
in zijn mannelijke eer geraakt,
om d'er in één twee drie vanaf te zijn ..
van Barcelona tot in Madrid
beste wijn grootste venijn,
'k word nooit of nimmer dijn,
jij was mij vurigste sletje !