wie de bodem heeft gezien
heeft nog niet de onderkant
ervaren; kan nog niet de zon
en de regen verdragen
zoekt in de schaduw, naar
een lichtstraal die nooit
zal bereiken, wat
de uitkomst hoopt te behalen
schuilt achter het scherm
de hopeloosheid, om de regen
te vermijden, die reinigt
en verfrist in stralen
aan de andere kant,
gaat het nog dieper
totdat men de bodem doorboort
en met haar de onderkant