Letters.
Hoe wonderlijk
dat slechts wat letters
zich rijgen tot dat ongekend verhaal
van boek en krant
gedicht en lied’ren
geordend in zo vele taal.
Dat zelfs de blinden
kunnen tasten
langs puntjes kenmerk van het woord.
De oudheid met
haar spijkerschriften
morsetekens op de zee aan boord.
Sluiten ons af
geboeid en leerzaam
in vijfstuiver roman tot studieboek
het goede verschijnt
In meer’dre talen
het spannendste bereikt het doek.
De tijd dat men
een kruisje plaatste
omdat de leesmacht nog ontbrak
is haast voorbij
wij leerden lezen
het dient ons allen tot gemak.
Je hebt fanaten
ongeïnteresseerden
de één leest stapels, de ander slechts de courant
doch lezen behoort
bij ieder wezen
het maakt het hier zijn interessant.
th