Wat het verschil inhoudt
tussen een Sijiet, Sunniet of Wahabied
of een pater met een lange of korte piet
zal de kameel of dromedaris
Inshallah, ook niet weten,
alleen dat sinds die torens van babel
van hoogmoed in zijn eigen puin zijn gezakt
bommen zijn gevallen en koppen gerold,
Armegeddon voor mijn deur staat
zo je de Jehova getuigen mag geloven,
Saddam de vermeende baarlijke duivel
alles netjes in de gaten hield
overal ogen op zijn gat had
als 'n clown in 'n openlucht circus,
een schot loste met zijn tweeloop
om de wolken zo die er ooit waren
boven Bagdad of ergens aan de Tigris
als kwebbelende wijven uit elkaar te drijven,
éénieder die het aandurfde
kwaad te spreken of denken meteen vierendeelde,
een schrikbewind installeerde
zo met de botte bijl veiligheid installeerde,
alles beter dan,
de oerbron van alle beschavingen
't tweestromenland, 't spijkerschrift
by the rivers of Babylon
volledig van de aardbol te vegen,
bermbommen of marktaanslagen
de hele wereld bloemetjes wijs te maken
om de oliebronnen te bemachtigen
in plaats van de ware schuldigen te raken,
Bush met de bijbel jongleerde
dollars in zijn ogen had
zijn texaanse hoed opzette
en 't proces van massamoordenaar
op zijn ranch ontvluchtte,
heel de wereldgemeenschap
met zijn kortzichtige visie opzadelde
heel de boel te belazeren,
en met dat vreemd accent
en 'n scheve muil
kraste als een uil,
you can hide
but not run !