voor de storm losbarst,
zal eerst gemeten worden.
wat de opgave ingeeft
is het vooraf te weten.
kan men de druiven plukken,
zal eerst een bos gekapt
en gerooid zijn; haar stompen
wortelen diepgeaard.
laat daarom wolken
samentrekken boven
je hoofd. het noorden,
zal je nooit verlaten.
op de meet het heetst,
en het wordt geweten.
het is nog altijd gebleken:
wie meet, heet uit weet.