Kleuren
De regenboog heeft alle kleuren
Ze vermengen zich
Stichten een nieuw kleurengezin
De kinderen wijken af van de ouders
Zo krijgen we weer nieuwe schakeringen
Speelser, jonger, mooier misschien
Zonder beperkingen kunnen spelen
Kunnen hun kattenkwaad stelen
Om zelf te creëren
Van sombere achtergrond
Naar verblindende schoonheid
Zichtbaar of onzichtbaar is de figuur
Als het maar mooi oogt
Kleuren zijn als klanken
De ene doffer dan de andere
Het water of olie mengt zich gedwee
Met het eigen pigment
Tot het schilderij dat je wilde bekomen
Met de kleurenkaart en hun symbolen.
Claire Vanfleteren ©