als boom nog in het loof,
sta je als staak; kan de
hemel raken zonder gebed,
en hoort tot het bijzonder.
als het briest, zie je het
geritsel van boven, dat zegt:
‘wind rijpt jouw wereld,
maar nog voordat de herfst
komt, en jij haar beheerst,
wordt de winter al gevreesd’.
het in jouw schoot geworpen,
ongevraagd en ongewild,
slaakt al het recht van de angst,
voordat jij vlucht voor gevecht.