je kijkt mij aan, komt nader
en in elke stap dichterbij
zie ik moed en jouw gezicht
zegt: ‘alsjeblieft! geloof in mij!’
ik lees jouw verborgen traan
die worstelt en beschrijft
hoe diep jouw water gaat
tot aan waar het einde blijft
we onderschrijven samen het geloof
met deze en onze plechtige groet
dat ik jou altijd zal eren
en jouw moed nooit boete doet
animus tamen omnia vincit (Ovidius)