Herfst
Herfst is zon, regen, wind.
Herfst is mooi, in vele kleuren getint.
Vandaag helaas een begrafenis gehad.
De regen kletterde op het verharde pad.
De meeste mensen stonden er met de paraplu omhoog.
Onder de bomen bleven we nog enigszins droog.
Maar op het moment van afscheid nemen kwam de zon er gelukkig door.
Uit de luidsprekers hoorden we de muziek van haar geliefde zangkoor.
Verdrietig liepen we terug naar de uitgang langs graven met mooie bloemstukken ervoor.
Er zette een rare wind op dus we liepen even stevig door.
Oranje bruine bladeren waaiden om ons heen.
precies op de plek waar de zon tussen de bomen scheen.
De reden om hier te zijn was uiteraard alles behalve fijn.
Maar hoe bijzonder de natuur is tijdens de herfst, vond ik het toch mooi om er juist in dit seizoen te zijn.
Speertje