deze druppel maakt golven
en stuift het stof op: eindeloos
op het eerste gedeelte van
de reis. deze oceaan blijkt
een woestijn: vereeuwigde
droogte als een rivierbed
dat het weer halen kruist
zij mag geen naam dragen
en haar pijn vloeit her en der
waar de bron spint met zorg
haar perpetuum mobile wind