je zegt: "ik hou van jou," nou dat is mooi
je zegt: "maar liefde is geen vogelkooi"
en het vogeltje fluit, het vogeltje zingt
je hoort het al meteen
het vogeltje fluit, het vogeltje zingt
voor mij, voor iedereen
o middernacht, o maneschijn
zo overmacht, zo rode wijn
jij klaterlacht om mijn ongein
een leegte wacht, een hart doet pijn
je zegt:"ik ben vrij, ik ben spontaan"
je zegt:"dat hoort er bij," nou kijk eens aan
en ze lopen te hoop als bijen op stroop
jouw bloem lokt alleman
en ze lopen te hoop als bijen op stroop
je lonkt zoveel je kan
o middernacht, o maneschijn
zo overmacht, zo rode wijn
jij klaterlacht om mijn ongein
een leegte wacht, een hart doet pijn
je zegt:"liefde is mijn levenskunst...
als ik vlinders voel is dat een gunst"
en je huppelt, je danst zolang je kan
als een veulen in de wei
je huppelt je danst zolang je kan
voor hem, voor haar, voor mij
o middernacht, o maneschijn
zo overmacht, zo rode wijn
jij klaterlacht om mijn ongein
een leegte wacht, een hart doet pijn