als een kleine boterbloem
in de schaduw van goud koren
bevreest om los te laten
ingeworteld droge grond
pluk je haar hier zo vertrouwd
legt ze op een gouden blaadje
reist dagen, volle manenver
geplant in aarde onbekend
naast het witte zwanenmeer
staat ze fier voor elk paar ogen
dat nu elke dag haar wegen kruist