Op weg naar honderd
lust voelen te dansen
op een verjaardagsfeest
bevrijd van krom gebogen
Zij beweegt en zweeft
zoals in alle jaren
voorafgegaan
zij draait en leeft
De tijd is een oude man
in zijn baard nestelen vogels
zij danst op hun gezang
want zij heeft het overleefd
Honger, oorlog, dood
weten van haar bestaan
Zij blijft van niets
van niemand bang