Dag onbekende soldaat,
gooi je geweer maar in het vuur.
Zo kan je er een ploeg van maken.
En bewerk de akkers van de hebzuchtigen.
Plant het zaad van de vrede er op
om de onderdrukten te voeden.
Denk niet aan de heren die geld verdienen,
met hun egoistisch denkpatroon.
Want ze smoren je vrijheidsidealen gewoon weg.
Laat je niet beïnvloeden door hun grote woorden.
Want ze zijn de grootste leugens die er bestaan.
Ga toch weg van al dat geweld dat je pijn doet.
zie naar de lachende snuiten die jij maakt.
De mensen gooien bloemen naar je,
omdat jij de vrede maakt die ze niet meer kenden.
Loop niet weg van ons, lieve soldaat.
Want we hebben je heel hard nodig.
Neem onze handen, en laat ons je leiden naar Eden.
Waar we als broers en zusers elkaar lief hebben,
met een hart van het kostbaarste en sterkste vlees.
Onder het wakende oog van hem die ons schiep.
Ga niet naar de andre wereld, waar je onbekend bent.
Want ze lachen je allemaal uit.