Je koopt een nieuwe ketting
Één met aan elke schakel een juweel
Je raakt gehecht aan de ketting
En hebt een favoriet juweel
Ken je dat?
Na jaren genot dreigt je ketting te knappen
Tenslotte wordt de sterkte van de ketting bepaald door de zwakste schakel
Maar wat als die zwakste schakel het mooiste juweel bevat?
Misschien is het tijd voor een zilversmid
Die kan het noodlot van de ketting afwenden
Of het mooie juweel verplaatsen naar een sterker deel
Maar heeft de ketting niet sowieso zijn beste tijd gehad?
De ketting zal gaan breken
Je genot ervan eindigt
Maar de herinnering blijft
En je vindt ooit een nieuwe schat!