na thuiskomst volgt het welkom heten
namen vergeten, bakenen van muren
volgt het ontgronden van bodem
ontjeuken van huid, ontleven van heden
op het achtererf ontmoeten wij onszelf
de man met de hamer, blessureleed
de tuin ruikt naar naaldhout met peren
naar reeds beklonken aarde, houtskool
in de keuken rijst het bakmeel, ontleden
we tijd in verlenging of verloren uren
we proeven kou op onze kermislippen
rekken de dagen tijdens de weg terug
ontluisteren bij stilte
wij en ieder voor zich -