Dat een droom zo snel verwelken kan
als het zicht plots wegzakt door een mistbank
onverwachts zonder zit, en het l even verlamd
Dat een droom zo snel verwelken kan
Alsof er steeds iets meer van je wordt afgenomen
juist die kleine beetjes, die je laten zien
een breder zicht aftakelend, en te hevig bevindt
waar tot verhouding blinde keuzes worden bevolen
tunnelvisies, land der schimmen, hun doolhoven
alsof er steeds iets meer van je wordt afgenomen
De hoop staat enkel nog wankel evenwicht
en zijnde zijde koord op nachten loopt, onbelicht
daar elke stap een val je leven wordt ontwricht
de hoop staat enkel nog wankel evenwicht
Als een mistbank die nooit ten einde reikt
het zicht dat hier vergeten achterblijft
met de droom die al verzwolgen lijkt
en de hoop zonder enige stap naar zekerheid
Als een mistbank die nooit ten einde reikt