Haastig voortgedreven door een
ijzige wind.
Zoekend voor een geschikte
kerstgeschenk.
De meeste gezichten, op een paar
na staan onpersoonlijk koud en kil.
Het kerstgevoel word door
geschenken gestild.
Alles moet wijken voor een kersttafel
vol gerechten, spijzen en drank.
En voor onder de kerstboom.
Een iPod, playstation of andere
aanverwante dingen.
Nee, voor minder kunnen we het niet
maken.
Stel je voor dat je ten opzichte van
andere moet afhaken.
En daar stond hij........een straatzwerver
met gitaar.
Kerstliederen te zingen in de ijzige kou.
De meeste voorbijgangers keken op
hem neer.
Voor velen te vies om aan te raken
of zelfs even bij hem stil te staan.
Maar sommige dwazen blinden wist
hij te raken.
Met een zachte liefdevolle stem.
zong hij over kerst.
De vrede die hij uitstraalde.
De liefde voor het weinige wat hij bezat.
Zijn grootste bezit.......Liefde woonde in
zijn hart.
Want liefde is meer waard dan al onze
ijdele wensen.
Liefde overwint alle grenzen.
Liefde kan je niet kopen.
Liefde kom uit je hart en geef je door
van mens tot mens.
In al zijn eenvoud wist hij met zijn
gezang een enkeling te raken.
En bracht hij zijn boodschap uit.
En op een paar kleine vierkante meter.
Heerste er even het ....echte kerstgevoel.
Ik wens jullie hier op gedichtenfreaks een
prettige kerst en een gezond,gelukkig en
liefde vol 2015 toe
fluister