Winterpiercing
Zodra de winter ons in een witte deken hult
een nieuwe omgeving kinderharten laat kloppen
Haastigen niet aanpassen in het ongeduld
blijkt alles , wat beweegt , wat later te stoppen
Bij de overgang lijkt er nog niet veel aan de hand
je weet niet hoelang het vallen gaat duren
Opeens ontstaan er hellingen in ons vlakke land
die zich gaan bemoeien met ons sturen
Gewicht , richting en aangedreven wielen
normaal ondervangen door het zwarte rond
Moet met eerbied voor Koning Winter knielen
in de plotse zoektocht naar vaste grond
Het echte grip begint in eigen beheersing
snelheid laat de achteloze contactgestoord
In de haast wordt het mechaniek , een piercing
die zich ongecontroleerd in het landschap boort