Vrijheid,
Een illusie.
Soms gunt ze je een warme streling van haar mantel
En ben je vrij.
Je kijkt naar de wereld met nieuwe ogen,
Als een baby die de wereld onderzoekt
Kleuren,helder en nieuw,
Alles leeft
Alles vrij.
En dan
Een kille wind.
De muren komen weer op je af
Je zit weer in je kooi
wachtend.