Achter de Muur
In de nacht
In alle stilte, heel zacht
Viel de muur, zorgvuldig gebouwd
Jarenlang op deze bescherming vertrouwd
Van te voren werden er stenen gesmeten, soms deed het pijn
Ik kwam veel te dichtbij, zo bedreigend, is ook niet fijn
Maar het geheim wat daar achter ligt, heeft nog nooit een oog aanschouwd
Zo mooi, zo wonderlijk, zo rein en ongeschonden
Deze aanblik, ik heb zo lang gezocht en nergens gevonden
Met woorden kan ik niet beschrijven, niets kan haar evenaren
Ik begreep het waarom van de muur, voor alle gevaren
Ik begreep de afstand en de eenzaamheid
Het was een moment maar ik zal het nooit vergeten in geen eeuwigheid
Het was een moment
Toch wil het zeggen dat jij zo bent
Ik kan het ook nooit meer vergeten
Ook al laat ik jou dat zelden weten
Lief meisje, ik wil er voor je zijn
XXX