ook dit een liefdesgedicht
schakel het licht uit, 't leven
en ook wat je zo-even zei;
laat ons nu niet meer spreken
slechts blootsvoets over water gaan
zolang tot zolen bloederig gelopen zijn
en wij niets meer verstaan
al is dat toch van geen belang
want onderweg wordt zon zelfs vaal
en valer, en je gelaat
is dan een plek die straalt
feller als ooit voorheen
de tepels van je borsten
lichten als heldere sterren op;
wij dringen door tot aan de bronnen
van wat is, in 't voorwaarts snellen
bereiken wij, uiteindelijk,
stilstand en ook stroom
sunset 09-01-2015