Mijn hartslag versneld
Reeds bij het ochtendgloren
Als mijn bewustzijn ontwaakt
In diepe dankbaarheid
Doch omhuld met schaamte
Voor de ontluikende liefde
Kleurrijke vlinders fladderen voorbij
Als wens gedachtes voor de toekomst
Dagen, weken, maanden, glijden voorbij
Met de gedachte aan jou stemgeluid,
Je verschijning, je warmte, licht, jou geur.
De vertrouwdheid van je bewegingen
Op mijn netvlies gebrand.
Wiegen mij troostend in slaap
Jou aanwezigheid raakt mij
Dieper als een vallende ster
Mijn hart intens gevuld met liefde
Wachtend als een ingepakt cadeau
Elke dag opnieuw ......
Benieuwd of het geopend wordt ?