Vaak
is de tijd
een papiersnipper
die drijft op de vleugels van de wind.
Kil en koud waait hij
door het hart van elk mens.
Hij kan een hart
doen stilstaan opdat
een ander zou gaan slaan.
En de tijd slaat
de onsterfelijke zielen
naar de zon.
En tikt de tere lichamen
onderuit.
Ze zullen allen vallen
om nooit meer recht te staan.
Maar de wind zal blijven waaien,
daar kan je van op aan!