Ooit voelde ik het branden in het diepste van mijn ziel
Maar het werd gedoofd. Door mensen die het tegenviel
Ooit was ik een vlam, meer dan een kaarsje. Ik sprankelde als een haard
Maar voor de stakkers om me heen was het niet veel waard
Nu ligt er een bergje as in de openhaard die eens mijn hart was
Het moet weer branden, hoe steek ik het aan? Weg met al dat vieze as!
Moet ik dansen, moet ik zingen, moet ik meer naar buiten en het verleden vergeten?
Ik kan geen lucifers meer vinden en mijn vuurstenen zijn versleten
Hoe hervind ik het vuur, hoe laat ik het branden en dansen en stralen?
Word het ooit weer wat of blijft het bij oude verhalen?