Gisteren op freaks 12-01-2015
was warm op freaks
op veel paden branden vuren
zoals bij September daar was een vogelvuur
de lucht trilt, het gespannen verwachten
bij Mark is de vlam ontstoken
hij voelde de liefde branden
op het volgde pad las ik
het vuur is geblust de kaarsjes uitgegaan
Stroejaro schreef...vlammend hart
uit een vonk geboren
ons vuur door warmte en liefde ontbrand
bij het vallen van de avond
kijk ik naar de avondzon zei Paula Hagenaars
dan was er het vrije vuur van Trucker Klaas
angestoken om te verwarmen
zelfs te verlichten in de nacht
Windwhisper hoopt vurig en zegt
vanuit haar hart je suis Charlie
Anneke zei in vuur en vlam
betrad ik de schaduwzijde van de zon
bij Tuin Hoek reinigt het ongerechtigheden
ook werd in vuur een traan gewassen
en daarna las ik vurig betoog...van liesjequilt
mijn hart huilt
vuur eeuwige bron van energie
bij Spring in het veld smeulen ze nog na
en Karin schreef over vuur gesproken
en waarschuwde wees voorzichtig met vuur
ook bij Janny was het vuur vurig
de generatie kloof het is soms vuur en vlam
in rooksignaal...het vuur van barst tot kern
en toen las ik
ooit voelde ik het branden
in het diepste van mijn ziel
in het vuur van Kimmytje las ik
toen water geboorte schonk aan leven
kon ik zwemmen
ik protesteer,tegen dit portret
haal baard en pet weg zei Wijnand
maar er was meer janny schreef nog
neem het hef in eigen handen
een ander doet het niet voor jou
en Epos...daarboven cirkelt rond een arend
de gedachte aan liefde...
met pijn omwonden het was een vreemde
die mijn adem nam
Ik ben....I-eders hart sloeg over
My in memorian for Charlie Hebdo
de vraag is niet beantwoord
het gene wat hij probeerde te achterhalen
ultiem...het is er nauwelijks verholen
in Katwijk lees je
van het strand dat eindeloos is en leeg
en dan was er nog jij bent links
Ja, ik wil het volk voor mij winnen
Want er komen andere tijden !
de groetjes zei wervelende regenboog
vandaag geen gedicht
met vuur was ik aan de opruim
christa
wil je ook met naam genoemd worden in mijn gisteren op freaks
laat mij dat dan even weten via pb en ik voeg je toe aan mijn lijstje
wat je bij het eerste gedicht op dit account kan lezen
bedankt aan die gene van wie ik de naam mag noemen