In angst ben je geboren
Vernederd keer op keer
Nooit was het goed, zo ging je verloren
En elke keer weer
Moest jij het, je deugt niet aan horen
Zo raakten ze jou in je ziel, je kon niet meer
Zo werd je kindsoldaat en leerde je vechten
Geen geweer maar wel je stem, je ogen en de mond
Toch hoor je bij de goeden en niet bij de slechten
Omdat juist jij het goede in de slechten vond
Nu het gevoel dat je het gevecht hebt verloren
Waar muren verdwijnen en tedere liefde begint
Misschien ook het gevoel opnieuw worden geboren
Het verleden gaat vervagen, de toekomst wint
Het is zo onzeker, alles is nieuw, zo onbekend
Nieuw medicijn, een werking ongekend
Het werk uit je handen is niet van belang
geniet van het moment en wees niet bang