Het vrije woord
Mijn woorden hebben niet de kracht
om de wereld aan zich te binden
Niet dat ik dat dan ook verwacht
daar hoef ik mij niet over op te winden
Ieder kan ze vatten naar believen
mag ze zelfs verbuigen tot ze breken
Ze zijn ook niet bedoeld om te grieven
al kunnen ze soms wel steken
De wijsheid is niet meer dan eigen
een overdenking of een open vraag
Waar gesprek of begrip mee is te krijgen
zeg het maar ,ik hoor het graag
Ik laat ze vrij op zoek naar normen
respectvol tot het laatste woord
Ze krijgen klank tegen het vervormen
zodat eentonigheid niet verstoort
Niks nieuws allemaal al uitgesproken
tot in mijn luister samengevloeid
Geknipt geplakt en opnieuw gebroken
tot er weer een dicht is opgebloeid