’t Zou verbeelding in mij zijn
geen waarheid, het concept van pijn
een diepe kras.
’t Zou met de tijd heus weer zo zijn
niet aflopen, de geleide omslag
zoals het was.
’t Zou geen knieval aan willen zijn
een opstand, de kracht van doorgaan
het stopt hier.
’t Zou geen gevecht horen te zijn
in orde, helderheid in hoofd
een dove ziel.
’t Zou een kwestie van mogen zijn
niet moeten, de wens van velen
mijn kwade droom.