Verlangen.
Wat er eens was
warm en blijmoedig
wekt het verlangen op naar toen
jeugdige overmoed
blij gulzig
gedachten aan die eerste zoen.
Verlangen in
’t diepst van de winter
naar crocussen, tulp en narcis.
een volle zon
een flinke fietstocht
natuur ontsproten in het fris.
Op internet
zoek je een huisje
vakantie in de zomertijd
‘t verplaatst je in
die rust omgeving
waarop je nu al je verblijdt.
’t Verlangen draagt
je op haar dromen
naar ’t goede dat er was en lokt
doch wel beheersbaar
onder controle
zodat ’het al je niet opslokt.
th