geschiedenis hoort in het heden en toekomst uit zijn vermoming
zo sla je een gezicht uit verstomming
ben je bereid voor herhaling van geschiedenis zijn oorlogs vernieteging
in het hoofd zitten in verdiepening
treuren van zijn gruwen
het uit de mond doen spuwen
geweld is toch niet welkom voor deze tijden
uit het verleden leren we toch laat u niet verlijden
wie vanuit dit heden ge grond deed beven laat achter zich een slecht gebede
ik vraag mij af wat was de reden
om zomaar te beslissen in gods naam
en dat te doen in zijn hemelse faam
en dat dan doen uit geen enkele schaam
waar ze toch niet naartoe gaan
daar in de hemel geven ze u geen bestaan
wil hier in deze propaganda niet graag aan worden verstaan
blijf jij maar beter uit mijn buurt
anders geraak ik overstuurt
je wordt door verkeerde handen bestuurt
hier word ik hopelijk niet in beland
bij mensen die moeten leren in teken van
leer met je verstand
en vecht tegen dit misselijk bestand
en probeer in een hemel te leven
misschien word je in de toekomst daarin terug geland
en je miserie verwerken en het doen beperken
er staan nog altijd in deze stad die mooie kerken
daar kun je eens met god communiceren
waar na je hem zal complimenteren
en hem in je leven doen dommineren