De poppenkast is af...
Gesloten doek,
gordijnen dicht.
Het is af...
Gemaakt...
Klaar, gedane zaken
werden danig hard gespeeld
en afgekraakt.
De poppenkast is...
af...
Gedaan, gegaan zijn
trieste poppen onder dwang.
Een voor een achter elkaar,
werden zei door,
witte busjes opgehaald.
De poppenkast is af,
gebrand...
In vuur en vlammen opgegaan.
Met de grond gelijk gemaakt.
Het doek...
Dat is gevallen
smeult nog rokend na.
Op het door as gekleurde
zwarte zand.
Terwijl de poppen,
zonder keuze...
Doorgedraaid, door handen
van een ander.
Bespeeld werden,
met poppenkast...
De poppenkast is af...
Heeft plaats gemaakt,
voor het toneel waar
waanzin door de poppen.
In het gekkenhuis beland...
Dag in dag uit,..
Het zelfde stuk...
Met poppenkast wordt gespeeld.