Onverwerkt verdriet
Ergens diep van binnen
diepgeworteld verdriet
dat aan haar reis naar buiten gaat beginnen
Door emoties overmand
op onverwachte momenten
heb je jezelf niet meer in de hand
Oude wonden worden opengereten
word je geconfronteerd
met pijnlijke herinneringen die je liever wilt vergeten
Niet verwacht dat het je nog zo kon raken
nog meer dan ooit
opnieuw een periode van rouw doormaken
Onvoldoende aandacht gegeven
aan een deel van de verwerking
het deel wat juist zo belangrijk is in je leven
Tegelijkertijd schuldgevoelens ervaren
keuzes overdenken
die je maakte in voorbije jaren
Was je handelen verkeerd?
hoe ziet de Here je besluiten?
heb je Hem te veel bezeerd?
Voor jezelf zou de keuze een zijn van het verstand
gevoel moest worden weggedrukt
nog niet ervaren mogen de emotionele band
Dan is daar het verlossend woord
ga genieten, alles is goed
totdat dit wreed werd verstoord
Alsnog afscheid moeten nemen van het nieuwe leven
hard en onverteerbaar
jezelf de schuld hiervan geven
Als ik toen meer vertrouwen in U had getoond
was het dan net zo verlopen?
of had dit kleine wonder dan toch hier gewoond?
De tijd terugdraaien kan nu niet meer
hoop dat mijn strijd van toen is gezien
dat er vergeving mag zijn, leg het in Uw handen Heer…