Liefde,
Een woord met meerdere betekenissen
Of toch maar een?
Altijd dezelfde vragen
Waarom? Wie? Wanneer? Hoe?
Eigenlijk heeft niemand de goede antwoorden
Niet doen? Wel doen? Ik weet het niet...
Waarom toch altijd zo moeilijk?
Of is het juist heel makkelijk
Misschien is dat wel het leuke aan liefde
Het niet zeker weten
Alsmaar die vlinder die tevoorschijn komt
En evensnel weer weggaat
Liefde,
Een kostbaar begrip
Wees er maar zuinig op
En laat je gevoelens maar de goede antwoorden geven.