Moederdag
Mama mag ik je bedanken
voor alles dat je me gaf.
Mijn traantjes werden weg gekust
door jouw tedere lippen
De geschaafde knie
kundig verzorgt,
met een aai door mijn haar,
zo’n teder gebaar.
De tijd bleef verder tikken.
Werd puber en rebel.
Was betrokken bij een kleine rel.
Kattenkwaad dagelijkse kost,
werd door mama opgelost.
Op mijn achttiende
gaf zij mij wijze woorden mee,
uit het dikke levensboek
met de draad die me vergezeld
blad na blad.
Ik verkende de wereld op mijn manier.
Mama jij was bezorgd,
toverde moedig een lach
zodat ik toch het warme nest kon verlaten.
Ik ben nu zelf moeder.
Heb hetzelfde levensboek doorgegeven.
Hopelijk nemen ze blad na blad
zodat de draad niet knapt.
Claire Vanfleteren ©