Alle dagen hetzelfde weer,
Luisteren naar jouw heer.
Wat hij zegt moet je doen,
Anders heb je geen fatsoen.
Alle dagen goed gedragen,
En je mag je niet beklagen.
Als het toch zo is,
Dan gaat het helemaal mis.
Alle dagen hard werken,
En geen tijd om aan te sterken.
Ook goed drinken en eten,
Dat kan je wel vergeten.
Alle dagen is voor hun een feest,
Maar jij leeft als een beest.
Slapen als de honden in een hok,
En geslagen worden met een stok.
Alle dagen toch hopen,
Dat je weg kan lopen.
vluchten ver van hier,
En nooit meer leven als een dier.
Alle dagen fijn genieten,
In plaats van bloed vergieten.
Je wilt de zon zien schijnen,
En nooit meer gekweld worden door pijnen.
Alle dagen bij je dierbaren zijn,
Of is dat alles maar schijn?
Zal die tijd ooit nog komen,
Of blijft het bij mooie dromen?