ineens was het er weer
deuren en ramen gingen open
De lente komt zachtjes binnengeslopen
met bloesems lieflijk en teer
...had net alles stof gezogen, keek even niet goed opgelet en...
de hele vloer, was weer bedekt
met tering klein grut lieflijk bloemsel en frisse geuren overal
de lentegeur drong binnen in
het al deed ons naar 't meerdre hopen
lente een zeer geliefd jaargetij
de zon is waar ieder op wacht
maar ze is wel heel onvoorspelbaar de ene dag zit je bij wijze van spreken in je blootje
en de andere dag zit je in je fleecevest...met kippenvel
Het is mijn jaargetijde zoals iedereen weet,
kom maar op met die warmte, die zon, lekker heet.
mijn gezicht heeft al een mooi tintje
wat dat betreft krijgt ze een lieflijk lintje
narcisjes, anemonen maar bovenal de gladiolen
steken de koppen uit naar de zon als popidolen
vogels vliegen ijverig van en naar hun kunstig nest
ik voer ze wat bij en dat vinden ze wel best
En de sneeuwklokjes laten hun kopjes hangen,
maar ook zij zijn een stukje lenteverlangen.
en de krokusjes verafgoden de sneeuw bleke klokjes
verheven ver boven het winters tafereel door grauwheid omgeven
hofmakerij viert hoogtij onder de dierenrijk
mannetjes zetten zich kleurrijk te kijk
krokusjes ontvankelijk voor zonnekusjes
in en rondom bosjes fluiten zelfs de huismusjes
Alleen jammer van die snijdende wind,
dus ben ik maar algauw naar binnen gesprint