Gemeenheid van de nieuwe eenheid
Het waren altijd mooie tijden
het ontdekken in de verre ritten
Vaak te lang , nog verder rijden
ze konden er niet mee zitten
Het schemerlicht eiste zijn tol
het spakenstuur steeds vaster beet
De helling af , de boel op hol
net weer goed , badend in het zweet
Tussenstops in vreemde kroegen
nog even rust voor het verdergaan
Vrouwen die je mee naar huis toe vroegen
de vrijheid van het truckersbestaan
Er kwamen rails langs de wegen
en regels om je taak te dirigeren
Gedwongen overtredingen te plegen
en je geld aangepakt om het af te leren
Het weg en weten werd herverdeeld
want Europa moest nu samenwerken
Dat de vakmanschap zo werd verspeeld
begint men langzamerhand te merken
Nu regels en kostenbeperkingen knellen
de stamtafels zich vullen met werkelozen
Die van hun avonturen van weleer vertellen
er is voor hun , nu een ander gekozen ….