Ochtend, alweer
bijna middag.
Eindigt in een roes.
Raast dag verdacht
onwerkelijk, voorbij als
wakker worden vroeg.
Te laat erin, ontwaken.
Of terug denk,
aan toen vroeger.
Er nog nergens
zorgen 's ochtends
zorgde voor,
vermoeidheid. Of het
opstaan, zonder een
van beide benen
druk te maken.
Welke van de twee,
het eerst die dag.
De frisse, koude
ochtend grond weer
zorgeloos zal raken.