Op een blad getekend elk seizoen
letters gevangen in woorden
beluisterd als neo-liberaal klassiek nummer
wanend in vrije vreemde warme oorden
binnen en buiten, voel en zie
de seizoenen onder een noemer
als interne epidemie
geen constante
maar een wereld van verschil
dag in dag uit vrijheid en ongelijkheid
raakt het hoofd verward
geen controle
maar gevolgd moet worden
een ongelijkmatig kloppend hart
om te ontwrichten van buiten naar binnen
een onevenwichtig bestaan
wat kan je beginnen
wat doe je eraan
Als er tijdens een seizoen
zowel wordt geleden als genoten
aan de ene kant overspoeld door regen
de andere kant door de zon overgoten
Als minuscuul onderdeel van
heb ik geen invloed op het weer
verdomme wat kan ik eraan doen
moet ik me maar gaan schikken naar het seizoen