Herfst… herinnering aan de zomer
Lopend over gras
Genietend van de stilte
Het strand nu leeg verlaten
Het ruisen van de wind door het riet
Nadenkend over de zomer,
Die nu achter me ligt
Naakt, loom liggend op mijn handdoek
Kleurde wit naar bruin
Zintuigen gespitst
Ik hoor de vogels zingen
Het ruisen van het riet
In volmaakte harmonie
Mijn geest, vermaakt
door een hemels wolken spel
zachte stemmen om me heen
geen radio te horen
het is hier zo vredig stil
niets kan me hier nog storen
En ga ik straks naar huis
Dan voel ik me herboren.
Arie 20-11-2000