De zon begeleidt en dirigeert
planeten en myriade manen
ten dronken dans in cirkelbanen
het universum musiceert
In mechanische melancholie
baadt de ster die verder kwijnt
haar helderheid - tot ze verdwijnt
vervalt in vale apathie
De celestiale schemering
een schaduw sluiert Edens Hof
de grote Godendeemstering
herleidt 't heelal tot vormeloos stof
het ware woord - door tijd geloofd
door Leegtes laatste zucht gedoofd