Ik wil zelfstandig proberen te werken,
zonder dat iemand met mij mee kijkt.
Maar dan vraag ik mij af:
is mijn oplossing wel zo goed als hij lijkt?
Ik wil dingen alleen doen,
zonder hulp of commentaar.
Maar dan vraag ik mij af:
kan ik het zomaar?
Ik twijfel aan alles wat ik zeg of doe
en pieker dag en nacht.
En toch raak ik er niet uit,
ook al heb ik er urenlang over nagedacht.
Ik twijfel aan mezelf
en vraag me af hoe het verder moet.
Is er nog wel een toekomst
voor iemand die alles verkeerd doet?
Ik maak sommige dingen niet af
en andere maak ik gewoon stuk.
Er is nooit iets dat loopt zoals het moet
of dat door mij helemaal luk(t).