Herinnert u nog dat kind in nood
vóór de veldslag in oorlog zich bood
door haat van macht eenheid haar Versloot
onze gelijke harten die uitkomst daar afsloot
sommige schreeuwden, veel nodig hadden, andere zich voeden
eenheid verre van dat gelijkheid ons aanvoelde
dageraad van grootste humane kwaliteit zich doelden
de kracht van de mensheid tot nederlagen vervoerden
Herinnert u zich de dag van strijd?
wraak gezet, ten schrik zo vermijd
onverschilligheid in gedrang tot ieder nijd,
schaduw, het licht binnenstebuiten was bereikt
Geschiedenis zo leeg noch hulzen zo diepgaand
keuze door verval, moraal gebonden als genaamd
verdriet ten twijfel herinnert,, geluid zo diepergaand
zwaarden vanuit spiegels, de dieptes van eenheid beraamd
Ons heden; mijn geloof in ons gevoel van goed
overname aan luchtspiegelingen zo eerlijk begroet
waar sterk door passie binnen harten zo beproeft
en te zaaien verlies, zich oogsten tot vredig wellicht zoet
In deze strijd, alle noodzakelijkheid zo nodig
als kracht is er de mensheid, zo te klimmen naar boven
enkel kind van binnen nog steeds krijger is, wellicht niet zal mogen
maar elke angst vechtende tot elke haat is weg vervlogen
zoals boven door de hemelen., oceanen tot alle zeeën
zoals beneden door de duisternis., vuren uit alle beesten
Geen spiegel danst tot geen duivels geplaag
overzetten van woorden naar zo eerlijk tot daad
de eenheid van ons mens naar de overwinning tot staat
dat wij ons mogen stralen uit goedheid tegenover kwaad
Herinnert u zich dit kind uit noodzaak ...?