Leest u ook de bekende blaadjes
Om te weten hoe het de voetbalidool
Of de filmster deze week is vergaan?
Of hoe een minister het met een ander
Dan zijn eigen vrouw heeft gedaan?
Geeft het succes of het leed van de ander
Een meerwaarde aan ons eigen bestaan?
En kunnen wij slechts bij de gratie van
De ander verder met ons leven gaan?
Mensen willen zich graag identificeren
Met de levens van anderen om hen heen.
Vanuit eigen omgeving of in bredere
Kringen zijn er voorbeelden voor elk een.
Rolmodellen mogen een verfraaiing voor ons
Zelfbeeld zijn; maar wanneer de modellen
Rollen doet onze eigen identiteit wellicht
minder pijn.